Publicerad: 2010-09-02

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln
Assyriska har haft det tufft pÄ bortaplan denna sÀsong. Bilden Àr frÄn matchen mot VÀsby, en av lagets tvÄ vinster pÄ bortaplan. Foto: Kinora Cacan

Assyriska föll mot Ängelholm

FOTBOLL

Med två raka segrar i ryggen såg det bra ut inför hängmatchen mot Ängelholm. Bortaspelet har dock spökat under hela säsongen och AFF föll till slut med 2-1 och ligger därmed kvar på en femteplats i fotbollens superetta.

Matchen började bra för AFF. Andreas Haddad, en av Superettans hetaste anfallare, sÄg till att sÀtt bollen i mÄl redan i den 14:e matchminuten och med det ge SödertÀljelaget ledningen. DÀrigenom upprÀtthÄller han ocksÄ sitt fina mÄlsnitt denna sÀsong i klubben med ett mÄl per match.

Sen gick det vĂ€rre. Ängelholms löpvilja och starka mittfĂ€lt avgjorde matchen till hemmalagets fördel. Kvitteringen kom i mitten av den första halvleken och sen kunde Ängelholms Sebastian Andersson i andra halvlek hĂ„lla sig framme vid ett rensningsförsök och avgöra matchen.

Assyriska missade tyvĂ€rr chansen att tĂ€ta luckan till de översta lagen i tabellen utan det blev istĂ€llet Ängelholm som sĂ„llade sig till lagen som Ă€r med i racet om de allsvenska platserna. För AFF vĂ€ntar Ljungskile pĂ„ bortaplan den 12:e, sen Ă€r det derbydags pĂ„ valdagen.


Benny Hana
Redaktionen