Publicerad: 2010-09-19

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln

AnvÀnd din röst!

SVERIGE Idag hålls officiellt val till kommun, landsting och riksdag i Sverige. Assyrierna är en stark och viktig väljargrupp i landet. Väljer inte vi de politiker vi vill ha så väljs andra politiker åt oss. Hujada.com-redaktionen uppmanar därför alla att ta tillvara sin demokratiska rättighet att använda sin röst i valet.    

HÀr pÄ Hujada.com har man kunnat lÀsa hur Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet, Folkpartiet, VÀnsterpartiet och Kristdemokraterna ser pÄ nÄgra för assyrierna angelÀgna frÄgor. Centerpartiet har inte svarat.

Inför valet, som ocksÄ Àr ett personval, har man ocksÄ kunnat lÀsa intervjuer med riksdagsledamöter som bidragit extra till att folkmordet Seyfo erkÀndes i Sveriges riksdag den 11 mars 2010. Antingen har de varit med och undertecknat den motion som antogs i kammaren eller sÄ har de visat politiskt mod genom att röstat igenom den trots trycket frÄn det egna partiet.

Valmaterial frÄn Valmyndigheten finns att tillgÄ pÄ det assyriska sprÄket.

LÀs igenom partisvaren, intervjuerna och materialet frÄn valmyndigheten och ta dig till din vallokal för att rösta innan kl. 20:00 idag. Glöm heller inte att kryssa dina politiker i valet till kommun, landsting och riksdag!

  

Benny Hana
Redaktionen

 

lÀsarna kommenterar...

Xray 100919 - 00:55

Tack Ànnu en gÄng för den vÀrdefulla intervjuserien som ni har genomfört inför valet. Jag hoppas att den har varit till hjÀlp för andra lÀsare ocksÄ.