Publicerad: 2010-12-16

  • Tipsa en vn
  • Skriv ut artikeln
Genom att köpa Nuri Kino och David Kushners bok Gränsen är dragen kan du på ett enkelt sätt stödja kristna som flytt Irak.

Böcker ger bistånd

BÖCKER I ett unikt samarbete mellan UngdomsInitaitivet inom syrisk-ortodoxa ärkestiftet och författarna Nuri Kino och David Kushner kan man nu köpa spänningsromanen Gränsen är dragen och samtidigt göra en insats för kristna irakier på flykt.

Relaterade nyheter

En halv miljon kristna, däribland många assyrier, har flytt Irak sedan den amerikanskledda invasionen 2003. Idag lever hundratusentals i tältläger i Jordanien och Syrien, andra håller sig gömda i olika europeiska länder för att undvika avvisning till Irak där de löper stor risk att förföljas och mördas för sin tro.

Det är i ljuset av detta som förlaget Bladh by Bladh ställer upp och säljer Gränsen är dragen till ett förmånligt pris för vidareförsäljning där vinsten, hundra kronor per såld bok, oavkortat ska gå till kristna irakiska flyktingar. Skälet till kampanjen är glasklart och det handlar om solidaritet.  

– Vi vill visa flyktingarna att vi bryr oss, att vi är med dem. Samtidigt slipper hundratals, förhoppningsvis tusentals människor i Sverige få huvudvärk över att de inte vet vad de ska köpa för julklapp, säger Robert Ablahad som är ordförande för UngdomsInitiativet.

Han menar att man bör köpa boken Gränsen är dragen genom de kyrkor, föreningar och organisationer som är med i kampanjen, för att på så sätt stödja de kristna irakierna. Tusen sålda böcker skulle innebära 100 000 kr till flyktingfamiljerna och hittills har det gått i en rasande fart.

– I nuläget har vi sålt över sjuhundra böcker. Vi hoppas att fler stift och organisationer följer upp och att vi kommer att sälja flera tusen böcker. Gränsen är dragen är en bok för alla som är intresserade av sin samtid bör läsa, samtidigt gör man en insats för bättre behövande. Allt det som julen och julklappar egentligen handlar om, säger ledaren för projektet George Gorgis.

Alla kyrkor, föreningar och organisationer är välkomna att kontakta UngdomsInitiativet för distribution av böcker. Ni når ansvarig för projektet George Gorgis på george.gorgis@u-i.nu och 0707 68 23 17.

Så beskriver bokförlaget Gränsen är dragen
_____________________________________________

En historia som aldrig berättats förut.

Ett glömt folkmord som sker just nu.

Nästan en halv miljon kristna har redan tvingats lämna Irak.

Gränsen är dragen är en laddad roman om Susan, en modig och välkänd amerikansk TV-journalist med assyrisk bakgrund. När hon hör rykten om att man hittat enorma oljefyndigheter i norra Irak, reser hon i hemlighet till platsen för att se om uppgifterna stämmer. I så fall kan de leda till att hela den politiska balansen i det krigshärjade området förändras total.

Hon hamnar mitt i den etnisk-religiösa utrensningen av Iraks kristna och hotas av terrorister, giriga politiker och korrupta poliser. I Mosul kidnappas hon under ett bakhåll, våldtas, förödmjukas och hålls som gisslan av ett gäng terrorister under ledning av en hänsynslös f d Sadam-anhängare. Det blir början till en jakt mot tiden i en vild och våldsam kamp för att befria Susan. 

Benny Hana
Redaktionen

 

Skriv en kommentar


Villkor
  1. Vi lser alla inlgg innan de publiceras. Det kan drfr ta ett tag innan din kommentar syns.
  2. Vi frbehller oss rtten att stryka hela inlgg utan att meddela den som skrivit inlgget.
  3. Vanliga debattregler gller: Krnk eller frtala inte. Vi publicerar heller inte inlgg som kan tolkas som ryktesspridning, uppvigling eller som bryter mot svensk lagstiftning.
  4. Nr du skriver fr du grna kritisera, argumentera, utveckla och tillfra ny kunskap i mnet. Sakliga och vlformulerade kommentarer r vad vi vill ha. Allt annat raderas utan frvarning.
  5. Hujd r mn om att behlla en positiv anda. Bara fr att ett inlgg fljer svensk lagstiftning innebr det inte att det publiceras hr. Fr att vara sker p att inlgget publiceras br det vara skrivet med sunt frnuft, en god ton och med respekt fr lsare, redaktion och mnet som diskuteras.
  6. Redaktionens medarbetare kommer inte att svara p frgor om varfr enskilt inlgg inte kommit med. Om inlgg inte har kommit med s beror det p att inlgget inte fljer dessa regler.
  7. Kommentatorsfunktionen drivs i enlighet med Lagen om ansvar fr elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Anser du att ngon kommentar bryter mot vra regler eller r ansttlig p annat stt, kontakta oss p redaktionen@hujada.com
  8. Ansvaret fr publicerade inlgg har ansvarig utgivare.

Klicka på den symbol som förknippas med kärlek (spam-skydd).