Publicerad: 2011-04-26

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Minnesdagen för utrotningen av assyrier, armenier och greker uppmÀrksammades i Turkiet

Seyfo-minnesdag uppmÀrksammad i Turkiet

SEYFO Den som talar högt om folkmorden mot assyrier, armenier och greker i Turkiet kan råka illa ut. Men människorättsrörelsen har skakat av sig rädslan och uppmärksammat minnesdagen för folkmorden i flera städer i Turkiet i år. 

Den 24 april i Är intog mÀnniskorÀttskÀmpar i Turkiet torg och allmÀnna platser i stÀderna Ankara, Bodrum, Izmir, Bursa och Diyarbakir för att uppmÀrksamma minnesdagen för folkmorden pÄ de tre drabbade folkgrupperna assyrier, armenier och greker.

 Organisationen The Izmir Assyrian Platform var en av arrangörerna med turkiskan Zeynep Tozduman som företrÀdare. Tozduman Àr en uttalad kritiker mot statens behandling av landets minoriteter. 

Med synliga manifestationer i fem turkiska stÀder utmanar mÀnniskorÀttskÀmparna det tabu som rÄder kring folkmorden och som Àr sanktionerat av staten.  

 

Redaktionen

 

Skriv en kommentar


Villkor
  1. Vi läser alla inlägg innan de publiceras. Det kan därför ta ett tag innan din kommentar syns.
  2. Vi förbehćller oss rätten att stryka hela inlägg utan att meddela den som skrivit inlägget.
  3. Vanliga debattregler gäller: Kränk eller förtala inte. Vi publicerar heller inte inlägg som kan tolkas som ryktesspridning, uppvigling eller som bryter mot svensk lagstiftning.
  4. När du skriver fćr du gärna kritisera, argumentera, utveckla och tillföra ny kunskap i ämnet. Sakliga och välformulerade kommentarer är vad vi vill ha. Allt annat raderas utan förvarning.
  5. Hujćdć är mćn om att behćlla en positiv anda. Bara för att ett inlägg följer svensk lagstiftning innebär det inte att det publiceras här. För att vara säker pć att inlägget publiceras bör det vara skrivet med sunt förnuft, en god ton och med respekt för läsare, redaktion och ämnet som diskuteras.
  6. Redaktionens medarbetare kommer inte att svara pć frćgor om varför enskilt inlägg inte kommit med. Om inlägg inte har kommit med sć beror det pć att inlägget inte följer dessa regler.
  7. Kommentatorsfunktionen drivs i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Anser du att nćgon kommentar bryter mot vćra regler eller är anstötlig pć annat sätt, kontakta oss pć redaktionen@hujada.com
  8. Ansvaret för publicerade inlägg har ansvarig utgivare.

Klicka pÄ den symbol som förknippas med kÀrlek (spam-skydd).
mediabevakning

Prenumerera pÄ Assyriska Riksförbundets Nyhetsbrev

* indicates required