Publicerad: 2011-04-26

  • Tipsa en vn
  • Skriv ut artikeln
Minnesdagen för utrotningen av assyrier, armenier och greker uppmärksammades i Turkiet

Seyfo-minnesdag uppmärksammad i Turkiet

SEYFO Den som talar högt om folkmorden mot assyrier, armenier och greker i Turkiet kan råka illa ut. Men människorättsrörelsen har skakat av sig rädslan och uppmärksammat minnesdagen för folkmorden i flera städer i Turkiet i år. 

Den 24 april i år intog människorättskämpar i Turkiet torg och allmänna platser i städerna Ankara, Bodrum, Izmir, Bursa och Diyarbakir för att uppmärksamma minnesdagen för folkmorden på de tre drabbade folkgrupperna assyrier, armenier och greker.

 Organisationen The Izmir Assyrian Platform var en av arrangörerna med turkiskan Zeynep Tozduman som företrädare. Tozduman är en uttalad kritiker mot statens behandling av landets minoriteter. 

Med synliga manifestationer i fem turkiska städer utmanar människorättskämparna det tabu som råder kring folkmorden och som är sanktionerat av staten.  

 

Redaktionen

 

Skriv en kommentar


Villkor
  1. Vi lser alla inlgg innan de publiceras. Det kan drfr ta ett tag innan din kommentar syns.
  2. Vi frbehller oss rtten att stryka hela inlgg utan att meddela den som skrivit inlgget.
  3. Vanliga debattregler gller: Krnk eller frtala inte. Vi publicerar heller inte inlgg som kan tolkas som ryktesspridning, uppvigling eller som bryter mot svensk lagstiftning.
  4. Nr du skriver fr du grna kritisera, argumentera, utveckla och tillfra ny kunskap i mnet. Sakliga och vlformulerade kommentarer r vad vi vill ha. Allt annat raderas utan frvarning.
  5. Hujd r mn om att behlla en positiv anda. Bara fr att ett inlgg fljer svensk lagstiftning innebr det inte att det publiceras hr. Fr att vara sker p att inlgget publiceras br det vara skrivet med sunt frnuft, en god ton och med respekt fr lsare, redaktion och mnet som diskuteras.
  6. Redaktionens medarbetare kommer inte att svara p frgor om varfr enskilt inlgg inte kommit med. Om inlgg inte har kommit med s beror det p att inlgget inte fljer dessa regler.
  7. Kommentatorsfunktionen drivs i enlighet med Lagen om ansvar fr elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Anser du att ngon kommentar bryter mot vra regler eller r ansttlig p annat stt, kontakta oss p redaktionen@hujada.com
  8. Ansvaret fr publicerade inlgg har ansvarig utgivare.

Klicka på den symbol som förknippas med kärlek (spam-skydd).