Publicerad: 2011-04-26

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Minnesdagen för utrotningen av assyrier, armenier och greker uppmärksammades i Turkiet

Seyfo-minnesdag uppmärksammad i Turkiet

SEYFO Den som talar högt om folkmorden mot assyrier, armenier och greker i Turkiet kan råka illa ut. Men människorättsrörelsen har skakat av sig rädslan och uppmärksammat minnesdagen för folkmorden i flera städer i Turkiet i år. 

Den 24 april i år intog människorättskämpar i Turkiet torg och allmänna platser i städerna Ankara, Bodrum, Izmir, Bursa och Diyarbakir för att uppmärksamma minnesdagen för folkmorden på de tre drabbade folkgrupperna assyrier, armenier och greker.

 Organisationen The Izmir Assyrian Platform var en av arrangörerna med turkiskan Zeynep Tozduman som företrädare. Tozduman är en uttalad kritiker mot statens behandling av landets minoriteter. 

Med synliga manifestationer i fem turkiska städer utmanar människorättskämparna det tabu som råder kring folkmorden och som är sanktionerat av staten.  

 

Redaktionen

 

Skriv en kommentar


Villkor
  1. Vi läser alla inlägg innan de publiceras. Det kan därför ta ett tag innan din kommentar syns.
  2. Vi förbehåller oss rätten att stryka hela inlägg utan att meddela den som skrivit inlägget.
  3. Vanliga debattregler gäller: Kränk eller förtala inte. Vi publicerar heller inte inlägg som kan tolkas som ryktesspridning, uppvigling eller som bryter mot svensk lagstiftning.
  4. När du skriver får du gärna kritisera, argumentera, utveckla och tillföra ny kunskap i ämnet. Sakliga och välformulerade kommentarer är vad vi vill ha. Allt annat raderas utan förvarning.
  5. Hujådå är mån om att behålla en positiv anda. Bara för att ett inlägg följer svensk lagstiftning innebär det inte att det publiceras här. För att vara säker på att inlägget publiceras bör det vara skrivet med sunt förnuft, en god ton och med respekt för läsare, redaktion och ämnet som diskuteras.
  6. Redaktionens medarbetare kommer inte att svara på frågor om varför enskilt inlägg inte kommit med. Om inlägg inte har kommit med så beror det på att inlägget inte följer dessa regler.
  7. Kommentatorsfunktionen drivs i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Anser du att någon kommentar bryter mot våra regler eller är anstötlig på annat sätt, kontakta oss på redaktionen@hujada.com
  8. Ansvaret för publicerade inlägg har ansvarig utgivare.

Klicka på den symbol som förknippas med kärlek (spam-skydd).


Den nya styrelsen från vänster övre raden: Sargon Shamoon, Jenny Orahim, Afram Yakoub, Kara Hermez, Gabriel Keryakos, Tony Meshko, Ann Odisho, Mano Barmano, Wiliam Michael Gewargis. Foto: Linda Asmar

Kommentera (7)mediabevakning

Prenumerera på Assyriska Riksförbundets Nyhetsbrev

* indicates required