Publicerad: 2011-04-26

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln
Minnesdagen för utrotningen av assyrier, armenier och greker uppmÀrksammades i Turkiet

Seyfo-minnesdag uppmÀrksammad i Turkiet

SEYFO Den som talar högt om folkmorden mot assyrier, armenier och greker i Turkiet kan råka illa ut. Men människorättsrörelsen har skakat av sig rädslan och uppmärksammat minnesdagen för folkmorden i flera städer i Turkiet i år. 

Den 24 april i Är intog mÀnniskorÀttskÀmpar i Turkiet torg och allmÀnna platser i stÀderna Ankara, Bodrum, Izmir, Bursa och Diyarbakir för att uppmÀrksamma minnesdagen för folkmorden pÄ de tre drabbade folkgrupperna assyrier, armenier och greker.

 Organisationen The Izmir Assyrian Platform var en av arrangörerna med turkiskan Zeynep Tozduman som företrÀdare. Tozduman Àr en uttalad kritiker mot statens behandling av landets minoriteter. 

Med synliga manifestationer i fem turkiska stÀder utmanar mÀnniskorÀttskÀmparna det tabu som rÄder kring folkmorden och som Àr sanktionerat av staten.  

 

Redaktionen

 

Skriv en kommentar


Villkor
  1. Vi lÀser alla inlÀgg innan de publiceras. Det kan dÀrför ta ett tag innan din kommentar syns.
  2. Vi förbehÄller oss rÀtten att stryka hela inlÀgg utan att meddela den som skrivit inlÀgget.
  3. Vanliga debattregler gÀller: KrÀnk eller förtala inte. Vi publicerar heller inte inlÀgg som kan tolkas som ryktesspridning, uppvigling eller som bryter mot svensk lagstiftning.
  4. NÀr du skriver fÄr du gÀrna kritisera, argumentera, utveckla och tillföra ny kunskap i Àmnet. Sakliga och vÀlformulerade kommentarer Àr vad vi vill ha. Allt annat raderas utan förvarning.
  5. HujÄdÄ Àr mÄn om att behÄlla en positiv anda. Bara för att ett inlÀgg följer svensk lagstiftning innebÀr det inte att det publiceras hÀr. För att vara sÀker pÄ att inlÀgget publiceras bör det vara skrivet med sunt förnuft, en god ton och med respekt för lÀsare, redaktion och Àmnet som diskuteras.
  6. Redaktionens medarbetare kommer inte att svara pÄ frÄgor om varför enskilt inlÀgg inte kommit med. Om inlÀgg inte har kommit med sÄ beror det pÄ att inlÀgget inte följer dessa regler.
  7. Kommentatorsfunktionen drivs i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Anser du att nÄgon kommentar bryter mot vÄra regler eller Àr anstötlig pÄ annat sÀtt, kontakta oss pÄ redaktionen@hujada.com
  8. Ansvaret för publicerade inlÀgg har ansvarig utgivare.

Klicka pÄ den symbol som förknippas med kÀrlek (spam-skydd).
mediabevakning

Prenumerera pÄ Assyriska Riksförbundets Nyhetsbrev

* indicates required