Publicerad: 2012-01-17

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln

Biskop kan lÀmna intensiven inom kort

SVERIGE Den assyrisk ortodoxa biskopen Abdulahad Gallo Shabos hälsotillstånd blir sakta alltmer stabilt. Han uppges att inom kort kunna lämna intensivavdelningen på Södertälje sjukhus.
Det har gÄtt tvÄ veckor sedan den assyrisk-ortodoxa biskopen Abdulahad Gallo Shabo drabbades av en hjÀrnblödning. Hans tillstÄnd Àr i dag stabilt och han uppges kunna Àta och göra smÄ rörelser igen.

- LÀkarnas bedömning Àr att biskopen Àr pÄ bÀttringsvÀgen och behöver mer rehabilitering. Dock Àr hans talförmÄga fortfarande begrÀnsad, sÀger Munir Rhawi, vice ordförande i S:t Jakob kyrkans styrelse.

Inom kort kan Abdulahad Gallo Shabo komma att förflyttas frÄn intensivavdelningen pÄ SödertÀlje sjukhus till ett sjukhus med fler rehabiliteringsmöjligheter.

Munir Rhawi berÀttar att stödet frÄn församlingsmedlemmar, slÀkt och vÀnner har varit enormt och sÀger att mÄnga har framfört sitt deltagande. En av dem Àr den assyrisk-ortodoxa patriarken, Ignatius Zakka Iwas, som i ett tidigt skede ringde till biskopen.

MÄnga har Àven besökt sjukhuset men av sÀkerhetsskÀl sÄ Àr det bara ytterst fÄ som fÄr gÄ in personligen och besöka biskopen pÄ rummet.

- Vi uppskattar att folk kommer hit och visar sitt stöd men lÀkarna har avrÄtt frÄn att lÄta folk gÄ in till honom av hÀlsoskÀl, sÀger Munir Rhawi.

Redaktionen


 

lÀsarna kommenterar...

Samuel 120203 - 15:15

Han Àr inte sÄ gammal och det Àr trÄkigt att han drabbas av en allvarlig sjukdom nu. Kom ihÄg att han Àr vÄr enda biskop i Sverige. MÄ Gud hjÀlpa honom att bli frisk.

Hamsho 120203 - 15:08

Intressant att ni skriver "assyriska ortodoxa kyrkan" och "assyriska biskopen". KrÄkorna har förfalskat kyrkans namn till "syrianska kyrkan" utan att nÄn har öppnat sin kÀft. Bra att den assyriska sidan vaknar och kallar saker för det rÀtta namnet.

FogeljÀgaren 120117 - 16:19

SÀga vad man vill om Shabo, men han Àr en av fÄ biskopar som inte förnekar sin etniska identitet. Bara det gör honom mÄnga snÀpp bÀttre Àn de andra biskoparna. DÀrmed inte sagt att Àven han inte har sina fel och brister. Hulmono!

Äntligen lite Assyrier med MOD! 120117 - 15:41

Assyrisk-ortodox!!!! Mer av dessa vackra ord, tack. Man skall kalla saker för dess rĂ€tta namn, Assyrisk- ortodox Ă€r det rĂ€tta. Lika rĂ€tt som nĂ€r vi kallar oss för ASSYRIER! Tack HUJÅDA för att ni vĂ„gar!

Ninos Hanna 120117 - 09:02

Jag önskar biskopen hÀlsan Äter och hoppas han kan ÄtervÀnda till sitt hem och sin kyrka snart.