Publicerad: 2012-02-15

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln

"Mousas sÄng Àr som vin, ju Àldre ju bÀttre"

FÖRENING En nostalgitripp med klassiska sånger och hemlagade maträtter. Det står på schemat när Assyrien Kulturcenter i Botkyrka (AKC) bjuder in på lördag för att samtidigt visa upp sina nyrenoverade lokaler. 

- Det hÀr blir vÄr första riktiga fest i vÄra renoverade lokaler och dÀrför vill vi dra pÄ stort med att bjuda in och hylla vÄr stora sÄngare Habib Mousa, sÀger George Baryawno, kanslichef pÄ AKC.

Han berÀttar att arbetet med föreningslokalerna bÄde har tagit tid och gjort ett tydligt hÄl i föreningskassan. Men resultatet Àr han stolt över.

­- Nu har vi betydligt större lokaler, en ny bar och ett nytt kök - och det mesta har vi gjort i samrÄd med vÄra ungdomar. De har fÄtt tycka till sÄ att lokalerna tilltalar dem. Vi har Àven projektorer och en stor TV sÄ att vi kan visa fotbollsmatcher.

Vad kommer Habib Mousa att bjuda pÄ för musik under kvÀllen?

- Det blir mest klassiska sÄnger. En kulturafton med en hÀrlig nostalgitripp helt enkelt.

Men har inte folk tröttnat pÄ att lyssna pÄ samma lÄtar?

­- Det tror jag absolut inte. Habib Mousas musik Àr som vin, ju Àldre den blir desto bÀttre blir den. Man kan aldrig tröttna pÄ lÄtar som Kukwo d safro, Shamo mar, tvÀrtom sÄ fÄr man en hÀrlig kÀnsla varje gÄng.

- Vi har redan sÄlt 70 biljetter av totalt 100 sÄ det Àr ett tecken pÄ att folk vill lyssna pÄ honom.

Blir det fler kvÀllar med andra sÄngare?

- VÄra ungdomar har framfört önskemÄl om att ha en samkvÀll i mÄnaden med musik och dans. Men vi har inte rÄd att anlita sÄngare varje gÄng utan dÄ blir det DJ. VÄr inspiration Àr Zelge-fans julbord i december som var vÀldigt uppskattat.

Linda Asmar


 

lÀsarna kommenterar...

Shamiram 120216 - 14:03

lÄter som en trevlig kvÀll! hade gÀrna deltagit, men bor i götet och det blir svÄrt o ta sig dit för en kvÀll. njut för oss andra oxÄ :-)

Neshro 120215 - 23:45

Till "shamo mar", om du hade vetat bÀttre gör Habib Mousa ingen skillnad mellan vÄrt folk och har upptrÀtt i mÄnga syrianska fester i sin karriÀr. Det Àr sÄ man ska vara som sÄngare, inte vara lÄst till en sida.

AKC:are och tjej 120215 - 20:37

Tjejen. De har Àven andra aktiviteter. GÄ in pÄ hemsidan sÄ fÄr du se.

Tjejen 120215 - 17:09

Fotbollsmatcher... alla ungdsomar vill inte se fotbollsmatcher. Inkludera alla vid planering av föreningslokaler och verksamheter.Trött pÄ att man mest tÀnker pÄ fotbollsintresserade killar.

Nineve 120215 - 16:20

Bra jobbat AKC. Ni Àr en bra förebild för mÄnga Assyrier och jag hoppas att mÄnga ungdomar och vuxna frÄn andra kommuner besöker er för att fÄ insperation och intresse hur man lyckas med det ni har gjort. Det lÄter vÀldigt intressant med denna evenemang med sÄngaren Habib Mousa, att allt inte bara ska kretsa runt dans. Bildning mÄste stÄ pÄ varje förenings agenda framöver, sÄ att vi lyckas stÄ starka tillsammans. Tack AKC Ànnu en gÄng och lycka till önskar jag var och en som bidrar med sina kunskaper och intressen.

Företaget 120215 - 15:52

Shamo mar /// Malfono Habib Mousa har visst medverkat pÄ syrianska fester. Det gör honom bara större och bÀttre för han Àr större Àn vÄr sekts namnkonflikt. Fy skÀms pÄ dig som kallar en del av vÄrt folk för nedsÀttande ord som krÄkor och kurder och dÄligt av HujÄda att inte redigera sÄdana inlÀgg eller avvisa dem helt.

Shamo mar 120215 - 14:35

Habib Moussa förtjÀnar inte bara hyllningar för att ha gett oss tidlösa klassiker som vi alltid kommer njuta av bÄde idag och om 300 Är. Han förtjÀnar Àven respekt för att stÄ fast vid vad han tror pÄ. SÄvitt jag vet har han aldrig sjungit för krÄkor eller andra sjÀlvhatande personer ur vÄr kameluppfödarsekt. Det Àr bara Habib Moussa och Ashur Betsargis som vÀgrat sÀlja sig för pengar frÄn kurder och krÄkor.

David 120215 - 09:17

Tihe umtho othureyto!!

Birre 120215 - 06:28

HÀrligt AKC!! ni Àr förebilder pÄ hur en modern assyrisk förening ska skötas.