Publicerad: 2012-02-28

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln
ESU:s förfalskning av ARS namn inom den röda rektangeln. Foto: HujÄdÄ

ARS fördömer ESU:s agerande i brev

POLITIK Assyriska riksförbundet har i ett brev till olika parter i Turkiet fördömt European Syriac Unions förfalskning av riksförbundets underskrift. 

Som HujÄdÄ tidigare meddelat har European Syriac Union (ESU) ertappats med att förfalska Assyriska riksförbundets underskrift i ett brev som ESU skickade till olika aktörer i Turkiet. HÀndelsen utspelade sig i samband med mötet mellan assyriska representanter och den turkiska konstitutionskommittéen. 

I ett försök att vilseleda assyriska organisationer och övertyga dem om att lÄta sig företrÀdas av ESU skickade organisationen ut ett brev pÄ turkiska dÀr man skrev " Asur Federasyonu - Isvec" (Assyriska riksförbundet i Sverige) som en av signaturerna. Detta gjordes trots att Assyriska riksförbundet aldrig konsulterats av ESU angÄende brevet. 

- Det hÀr Àr inte ett oskyldigt misstag utan ren förfalskning och ett avskyvÀrt försök till vilseledning. Vi har idag som förbund inget förtroende för ESU och vi kommer att agera pÄ olika sÀtt, meddelar Assyriska riksförbundets ordförande Afram Yakoub. 

Riksförbundet har nu i en första Ă„tgĂ€rd skickat ett brev till turkiska konstitutionskommittĂ©n dĂ€r man avslöjar och tar avstĂ„nd frĂ„n ESU:s agerande. ARS har Ă€ven sĂ€nt ett liknande brev till de assyriska organisationer i Turkiet som ESU försökte vilseleda. Även ESU har fĂ„tt ta emot brevet.  

Redaktionen

 

lÀsarna kommenterar...

Mure 120320 - 19:02

Det finns ett ordsprÄk som sÀger "hela vÀrlden Àr rapphönans fiende och rapphönan Àr ocksÄ rapphönans fiende". Det hÀr Àr ett ordsprÄk som passar tyvÀrr perfekt för oss assyrier/syrianer. VÄra fiender festar sÄ lÀnge vi bekÀmpar varandra. SÄ var och en fÄr lÀgga handen pÄ hjÀrtat och tÀnka efter noga pÄ det som vi hÄller pÄ med.

Avhoppad 120229 - 20:43

Blir inte förvÄnad. Hela min familj stöttade davronoye men inte lÀngre. Allt Àr en fasad som faller dag för dag. Folk lÀmnar det sjunkande skeppet hela tiden. De Àr vana vid att ljuga och manipulera sÄ jag Àr personligen inte förvÄnad över det som stÄr hÀr.

Ninos A. 120229 - 20:41

Ni som snackar om att hÄlla det internt borde ju först prata med ESU som valde att inte hÄlla det internt utan gick ut till turkarna och ljög om att man representerar ARS. Och ni som tycker att man borde förlÄta ESU om deras avsikter var goda: var inte sÄ lÀttlurade. ESU:s enda syfte Àr att kunna visa i sin tv att man talade Ä allas vÀgnar. De bryr sig inte om folket. Om de gjorde det skulle de inte ljuga sÄhÀr och folk skulle inte lÀmna dom varje dag.

Nineve 120229 - 14:50

TÀnk om vi hade en organisation med stor makt, dÀr varje person eller enhet som missköter det Assyriska folkets namn, intressen, folkrÀttsliga mÄl osv osv skulle fÄ kÀnna pÄ konsekvenser eller följder. Idag kan alldeles för mÄnga utge sig för att vara folkets "överhuvud", försvarare, framtida krigare och mÄnga har tyvÀrr trott pÄ dessa pajaser. Vem straffar dem? TyvÀrr klarar de sig undan som mÄnga andra pajaser tidigare gjort. Hur kan vi i framtiden komma undan sÄdana fula handlingar oavsett om det Àr inom gruppen eller utifrÄn? Hur kan folket fÄ insikt, kunskap och styrka för att motverka lurendrejerier? Det Àr just dessa lurendrejerierna som försvagar och förminskar vÄrt förtroende inför mer krÀvande och rÀttvisa satsningar som berör folkgruppen som EN NATION.

Mike 120229 - 14:32

Vet inte riktigt hur vissa tÀnker pÄ detta forum. Det Àr klart att man ska sÀga emot om nÄgon förfalskar ens underskrift. Det dummaste man kan göra i detta skede Àr att blunda för detta och lÄta ESU föra folkets talan. De bevisar ju bara att de inte alls Àr mogna att ta ett sÄdant ansvar nÀr de hÄller pÄ som de gör. ESUŽs agerande bör fördömas starkt av alla vÄra organisationer för att markera emot de skojare som ligger bakom detta förfarande. Ju mer respektfulla vÄra organisationer Àr gentemot varandra, desto enklare blir det med samarbete dem emellan. I detta fall Àr det ESU som har agerat pÄ ett sÀtt som kör detta "samarbete" i botten.

Habib 120229 - 14:29

Go ARS! Avslöja alla lögnare bland folket.

Inte naiv 120229 - 14:28

Till er som försvarar ESU och talar om enighet. Borde ni inte börja med att frÄga ESU varför de gÄr och förfalskar en annan organisations signatur? Hur ska man kunna samarbeta med nÄgon som ljuger i syfte att visa sig större Àn vad man Àr? Samarbete ska bygga pÄ Àrlighet och ömsesidig respekt och inte lögner och manipulationer. Bra jobbat av förbundet att visa för alla som ESU försökte lura vilken sorts organisation det Àr.

Michael 120229 - 14:22

Efter den senaste tidens massavhopp och stora interna konflikter Àr ESU en splittrad och svag organisation med vÀldigt litet stöd frÄn den breda massan. DÀrför tycker jag att det Àr absurt att de leker allan ballan och tror att de kan ljuga och styra och stÀlla hur de vill. De mÄste inse att deras rörelse inte Àr lika stark som i början av 2000-talet. Att ARS sÀger ifrÄn och tydligt markerar att ett fel har begÄtts Àr ytterligare nÄgonting som tyder pÄ att assyriska rörelsen i Sverige inte Àr passiv lÀngre.

Mustafa 120229 - 11:24

BA, hur hade du reagerat om jag gick till banken och hade med mig en fullmakt som ger mig full rÀtt att göra vad jag vill med ditt konto, för att sedan agera pÄ ett sÀtt som kan förstöra hela din portfölj? Detsamma gÀller det för ESU, fast istÀllet för pengar pÄ kontot handlar det om förtroende för dels den assyriska befolkningen och för externa parter, i detta fall turkiska myndigheter. Om det visar sig att ESU agerar pÄ ett sÀtt som stÄr helt emot vad riksförbundet gör har de tappat all förtroende i synerhet för den assyriska befolkningen i Sverige och Europa. Bra agerat ARS!

Ipad 120228 - 23:08

Inte naiv: Hur har ESU försökt förstöra assyriska sidans möte med turkarna genom att ljuga för assyriska organisationer i Turkiet? Vari ligger sjÀlvaste skadan i detta? Man kan sjÀlvfallet klandra ESU för att de har anvÀnt ARS underskrift utan tillÄtselse (om det nu stÀmmer) men att sÀga att detta agerande av ESU har förstört den assyriska sidans möte med turkarna Àr inte en rationell analys av situationen - snarare ett subjektivt agg mot ESU.

BA 120228 - 20:26

Även om detta skulle vara övertramp Ă€r det viktigt att kunna hantera sĂ„dant internt. Att gĂ„ ut med sĂ„dant till Turkiska myndigheter gör oss inget annat Ă€n löjliga. Detta Ă€r precis vad Turkiet och andra lĂ€nder som genom Ă„ren har bekĂ€mpat vĂ„ra intressen vill. Bli vuxna nĂ„gon gĂ„ng och sluta bekĂ€mpa varandra via media.

Nineve 120228 - 20:17

HÄller med att det ESU gör inte Àr rÀtt. FrÄgan Àr varför de gÄr bakom ryggen pÄ ARS, och kan de inte kommunicera? Vems Àrenden stÄr de för? HÄller ocksÄ med " Frustrerad och Ipad " Äterigen fÄr motstÄndarna ex Turkiet en bild av hur illa stÀllt det Àr mellan vÄra organisationer, detta försvagar vÄra möjligheter för att uppnÄ vÄra rÀttigheter och splittrar folket. Det Àr verkligen en stor tragedi hur illa stÀllt det Àr med oss. Varför Àr vissa sÄ blinda, egocentriska, dumdristiga, tjuriga och sÄ jÀvla envisa. Man har verkligen börjat tappa tron pÄ att detta folk ska Äterförenas och leva i förfÀdernas hem. SÄ lÀnge makten och pengarna har övertaget och vissa inte visar ömsesidig respekt och tolerans Àr vÄr framtid dömd till undergÄng.

bm 120228 - 16:26

Varför ska det hÄllas internt? Det Àr ju lika bra att fÄ ut det i det öppna och visa pÄ hur folk agerar. Det assyriska sÀttet att alltid hÄlla allt internt har inte fungerat pÄ ett bra tag.

Inte naiv 120228 - 14:55

Ipad och Frustrerad - typiskt assyriskt av er att vara sÄ blÄögda. ESU har ju försökt förstöra assyriska sidans möte med turkarna genom att ljuga för assyriska organisationer i Turkiet. Det Àr alltsÄ ESU som försökt förstöra och ljuga. LÀs artiklarna. Bra av assyriska rörelsen att sÀtta ner foten. Vi Àr mÄnga assyrier som stöttar er till 100

Frustrerad 120228 - 13:35

""Det hĂ€r Ă€r inte ett oskyldigt misstag utan ren förfalskning och ett avskyvĂ€rt försök till vilseledning. Vi har idag som förbund inget förtroende för ESU och vi kommer att agera pĂ„ olika sĂ€tt, meddelar Assyriska riksförbundets ordförande Afram Yakoub. "" Återigen, absolut, men som föregĂ„ngaren skrev, ta sĂ„dant internt, kanske var det ett bra dokument?? Ibland mĂ„ste man kunna smĂ€lta sin stolthet för folket bĂ€sta, för just ni finns ingen organisation som representerar hela folket. FrĂ„gan som uppstĂ„r Ă€r, vad vill ARS? Vad vill ESU? Vad vill SUA? Jag antar att frĂ„gorna berör samma puntker och omrĂ„den? Bethnahrin, Seyfo och mĂ€nskliga rĂ€ttigheter? Nej men fortsĂ€tt ni att jobba pĂ„ varsitt hĂ„ll för namnets bĂ€sta. IstĂ€llet för att angripa fienden, Turkiet /erdogan, Syrien/Assad, Irak/Barzani mfl, sĂ„ angriper vi vĂ„ra egna och bĂ€ddar för motstĂ„ndarna att skapa Ă€nnu mer splittring.

Ipad 120228 - 12:45

Jag Àr ingen anhÀngare av ESU. Men om nu ESU har anvÀnt ARS underskrift till ett gott syfte för assyrier, varför ska ARS förstöra detta arbete? Kunde ARS inte bara ta detta internt med ESU? Det Àr sÄdana hÀr schismer som sÀtter kÀppar i hjulet för rörelsen.

Frustrerad 120228 - 11:59

Å andra sidan kan man se det ur ett annat perspektiv. BĂ„de ESUs agerande och ARS agerande i efterhand visar pĂ„ hur splittrat vĂ„rt folk och organisationer Ă€r. Vem kommer ta oss pĂ„ allvar? UtĂ„t bör man kunna agera i samförstĂ„nd, jag tror inte detta gynnar nĂ„gon utan det ger motstĂ„ndarna Ă€nnu mer lĂ€ge att splittra organisationer. ARS jobbar för sig, ESU för sig, SUA för sig och sĂ„ kommer det vĂ€l fortsĂ€tta med denna instĂ€llning.

Schweizernöt 120228 - 11:55

Det Àr bra ARS, gÄ efter de! Hoppas assyriska organisationerna i Turkiet avslutar allt sitt samarbete med denna sÄ kallade organisation. Assyrisk politik mÄste mogna och dÄ ska det inte finnas plats för skojare som ESU.

joseph 120228 - 10:16

Jag tycker att det Àr synd,efter mÄnga Ärs erfarenhet i det politiska arbetet bland vÄrt folk,gÄng pÄ gÄng dyker upp frÄgor som berör oss alla,hela folkgruppen som helhet,och för detta krevs en organ som Àr utsed av alla vÄra folkfalanger,och som kan representera folket,och jobba för dess intresse vi egs inte av enskilda individer,det Àr dags att setta stopp,för enskilda initiativ.

iPhone 120228 - 06:54

Dessa sjÀlvutnÀmnda representanterna alltsÄ , fan vad man lackar ur. Bra att HujÄdÄ tar upp dessa sÄ att folket vet vad de Àr för typer!