Publicerad: 2012-04-27

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln

AvtÀckning av Seyfomonument i Armenien

SEYFO Efter flera års förberedelser avtäcktes ett minnesmonument för folkmordet på assyrier den 25 april i år i den armeniska huvudstaden Yerevan.

Monumentet har förverkligats efter donationer och stöd frÄn assyrier runtom i vÀrlden. Arsen Mikhailov, ledarfigur för assyrierna i Armenien och medlem i styrelsen för Assyrian Universal Alliance, AUA, har varit en av de drivande personerna.

- Turkiet mÄste erkÀnna folkmordet och vi mÄste fortsÀtta krÀva ett erkÀnnande, sa Arsen under avtÀckningsceremonin.

Armenisk TV har producerat följande videoklipp frÄn avtÀckningen av Seyfomonumentet.

Minnesmonument för Seyfo finns sedan tidigare i Australien, USA och Frankrike.  

Redaktionen


 

lÀsarna kommenterar...

Atour Hurmiz 120429 - 14:13

Murat, det e bÀttre att Turkiet inte erkÀnner folkmordet nu fÄ dÄ all Àra gÄr till Armeninen dÀrför att Armeniska regeringen vÀgra erkÀnna vÄr medliddande i ArmenianŽs genocide.

Ninve 120429 - 13:19

HĂ„ller med \\\" Murat \\\", Vi glömmer fort vilka vi Ă€r och vad vad vi hade för mĂ„l. Det var endast kyrkan som var vĂ„rt ledande organ, och nuförtiden har den fĂ„tt en mindre roll i vĂ„ra liv och dessutom har mĂ€nniskor utsatts för olika förhoppningar och drömmar frĂ„n andra organisationer och samtidigt svek eller lurade folket. Folket har tappat den gnista och hopp man haft, detta har tyvĂ€rr varit vĂ€ldigt vanligt förekommande och Ă€r det fortfarande. SĂ„ dĂ€rför har vi en hel del att lĂ€ra och tron och förhoppningar mĂ„ste gro igen. Vi mĂ„ste lĂ€ra oss att vĂ€lja vad som Ă€r viktigast för nationen om vi vill bestĂ„, finnas kvar som nation pĂ„ Jorden. FrĂ„n djupet av mitt hjĂ€rta Tackar jag dessa ELDSJÄLAR som jobbar med SEYFO. Vad skulle vi gjort utan er? Tackar Ă€ven Armenierna som accepterat detta. Ett stort Tack till Arsen Mikhailov inom AUA, som varit pĂ„drivande i frĂ„gan. Hoppet lever vidare

Murat 120428 - 11:51

SÄ lÀnge som det sÄ mÄnga förrÀdare bland oss (som tom tycker att det Àr för mycket "seyfosnack") sÄ kommer Turkiet aldrig att erkÀnna Seyfo. Assyrier/Syrianer Àr fullt upptagna med att turista i Alanya/Antalya och tom köper sommarstÀlle dÀr. Jag skulle sÀga att vÄra martyrer vrider sig i sina gravar. Men dessvÀrre de har inte ens gravar!