Publicerad: 2012-05-05

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln

Historisk gudstjÀnst för folkmordsoffer

SEYFO

Söndagen den 29 april hölls för första gången en minnesgudstjänst för folkmordsoffren som föll under Seyfo. St: Jakobs katedralen i Södertälje blir därmed historisk.  

 

Den universella assyrisk ortodoxa kyrkan har officiellt ingen policy gÀllande folkmordet Seyfo. Trots en del pÄtryckningar under de senaste Ären har kyrkans högsta beslutande organ, Synoden, inte tagit nÄgot beslut gÀllande Seyfo. Skillnaden Àr stor mot armeniska kyrkan som varje Är hÄller officiella minnesgudstjÀnster för det armeniska folkmordets offer.  

Med sitt beslut att hÄlla en speciell gudstjÀnst för Seyfo-offren har ledningen i St: Jakobkatedralen i SödertÀlje Ästadkommit en historisk hÀndelse. Det ÄterstÄr att se om andra församlingar tar efter under kommande Är. 

Redaktionen 


 

lÀsarna kommenterar...

ASSYRIA 120602 - 11:12

Jag önskar att vi borde ha fler seminarier, förelÀsningar, sprÄkkurser för vuxna( spec. unga tjejer och kvinnor) som skulle hÄllas till inom vÄra kyrklokaler. För att dessa skulle kunna vara utvecklande, givande för hela befolkningen. (SjÀlvklart Àr det inte givande om man förnekar varandras benÀmningar). DÀrav mÄnga svar skulle lösas om folket blev mer aktivt. Om vi Àr bÀttre förberedda och vÀlutrustade kommer vi lÀngre och snabbare fram för att nÄ de gemensamma mÄlen.

Denho 120505 - 15:04

Jag vet inte i vilken dvala ni har befunnit er i men otaliga kyrkor har hĂ„llit gudstjĂ€nster och minnes högtider i syriskt ortodoxa kyrkor runt om i Sverige, bland annat i Norrköping och Örebro

Ninve 120505 - 12:35

KÀra vÀnner hade vÄra ledare inom kyrkan och organisationer accepterat och respekterat varandra hade vi sÀkerligen vunnit denna kamp om SEYFO, för lÀngesedan. Men vi hoppas verkligen pÄ förÀndringar inom alla omrÄden, speciellt kyrkoledarnas syn pÄ samtliga aktiva och pÄdrivande organ i vÄr kamp om SEYFO, nationella och kulturella frÄgor och hur viktiga alla, samtliga, enheter och organisationer Àr för varandra. SÄ lÀnge man kan acceptera, respektera och arbeta sida vid sida skapar man en enhÀllig och stÀrkt organisation vilket frÀmjar kÀrleken och den gemensamma framtiden för vÄrt folk, oavsett om vi kallar oss Assyrier, Syrianer, Kaldeer osv, sÄ lÀnge vi inte förnekar nÄgon grupp.


Skriv en kommentar


Villkor
  1. Vi lÀser alla inlÀgg innan de publiceras. Det kan dÀrför ta ett tag innan din kommentar syns.
  2. Vi förbehÄller oss rÀtten att stryka hela inlÀgg utan att meddela den som skrivit inlÀgget.
  3. Vanliga debattregler gÀller: KrÀnk eller förtala inte. Vi publicerar heller inte inlÀgg som kan tolkas som ryktesspridning, uppvigling eller som bryter mot svensk lagstiftning.
  4. NÀr du skriver fÄr du gÀrna kritisera, argumentera, utveckla och tillföra ny kunskap i Àmnet. Sakliga och vÀlformulerade kommentarer Àr vad vi vill ha. Allt annat raderas utan förvarning.
  5. HujÄdÄ Àr mÄn om att behÄlla en positiv anda. Bara för att ett inlÀgg följer svensk lagstiftning innebÀr det inte att det publiceras hÀr. För att vara sÀker pÄ att inlÀgget publiceras bör det vara skrivet med sunt förnuft, en god ton och med respekt för lÀsare, redaktion och Àmnet som diskuteras.
  6. Redaktionens medarbetare kommer inte att svara pÄ frÄgor om varför enskilt inlÀgg inte kommit med. Om inlÀgg inte har kommit med sÄ beror det pÄ att inlÀgget inte följer dessa regler.
  7. Kommentatorsfunktionen drivs i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Anser du att nÄgon kommentar bryter mot vÄra regler eller Àr anstötlig pÄ annat sÀtt, kontakta oss pÄ redaktionen@hujada.com
  8. Ansvaret för publicerade inlÀgg har ansvarig utgivare.

Klicka pÄ den symbol som förknippas med kÀrlek (spam-skydd).
mediabevakning

Prenumerera pÄ Assyriska Riksförbundets Nyhetsbrev

* indicates required