Publicerad: 2012-05-05

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Historisk gudstjÀnst för folkmordsoffer

SEYFO

Söndagen den 29 april hölls för första gången en minnesgudstjänst för folkmordsoffren som föll under Seyfo. St: Jakobs katedralen i Södertälje blir därmed historisk.  

 

Den universella assyrisk ortodoxa kyrkan har officiellt ingen policy gÀllande folkmordet Seyfo. Trots en del pÄtryckningar under de senaste Ären har kyrkans högsta beslutande organ, Synoden, inte tagit nÄgot beslut gÀllande Seyfo. Skillnaden Àr stor mot armeniska kyrkan som varje Är hÄller officiella minnesgudstjÀnster för det armeniska folkmordets offer.  

Med sitt beslut att hÄlla en speciell gudstjÀnst för Seyfo-offren har ledningen i St: Jakobkatedralen i SödertÀlje Ästadkommit en historisk hÀndelse. Det ÄterstÄr att se om andra församlingar tar efter under kommande Är. 

Redaktionen 


 

lÀsarna kommenterar...

ASSYRIA 120602 - 11:12

Jag önskar att vi borde ha fler seminarier, förelÀsningar, sprÄkkurser för vuxna( spec. unga tjejer och kvinnor) som skulle hÄllas till inom vÄra kyrklokaler. För att dessa skulle kunna vara utvecklande, givande för hela befolkningen. (SjÀlvklart Àr det inte givande om man förnekar varandras benÀmningar). DÀrav mÄnga svar skulle lösas om folket blev mer aktivt. Om vi Àr bÀttre förberedda och vÀlutrustade kommer vi lÀngre och snabbare fram för att nÄ de gemensamma mÄlen.

Denho 120505 - 15:04

Jag vet inte i vilken dvala ni har befunnit er i men otaliga kyrkor har hĂ„llit gudstjĂ€nster och minnes högtider i syriskt ortodoxa kyrkor runt om i Sverige, bland annat i Norrköping och Örebro

Ninve 120505 - 12:35

KÀra vÀnner hade vÄra ledare inom kyrkan och organisationer accepterat och respekterat varandra hade vi sÀkerligen vunnit denna kamp om SEYFO, för lÀngesedan. Men vi hoppas verkligen pÄ förÀndringar inom alla omrÄden, speciellt kyrkoledarnas syn pÄ samtliga aktiva och pÄdrivande organ i vÄr kamp om SEYFO, nationella och kulturella frÄgor och hur viktiga alla, samtliga, enheter och organisationer Àr för varandra. SÄ lÀnge man kan acceptera, respektera och arbeta sida vid sida skapar man en enhÀllig och stÀrkt organisation vilket frÀmjar kÀrleken och den gemensamma framtiden för vÄrt folk, oavsett om vi kallar oss Assyrier, Syrianer, Kaldeer osv, sÄ lÀnge vi inte förnekar nÄgon grupp.


Skriv en kommentar


Villkor
  1. Vi läser alla inlägg innan de publiceras. Det kan därför ta ett tag innan din kommentar syns.
  2. Vi förbehćller oss rätten att stryka hela inlägg utan att meddela den som skrivit inlägget.
  3. Vanliga debattregler gäller: Kränk eller förtala inte. Vi publicerar heller inte inlägg som kan tolkas som ryktesspridning, uppvigling eller som bryter mot svensk lagstiftning.
  4. När du skriver fćr du gärna kritisera, argumentera, utveckla och tillföra ny kunskap i ämnet. Sakliga och välformulerade kommentarer är vad vi vill ha. Allt annat raderas utan förvarning.
  5. Hujćdć är mćn om att behćlla en positiv anda. Bara för att ett inlägg följer svensk lagstiftning innebär det inte att det publiceras här. För att vara säker pć att inlägget publiceras bör det vara skrivet med sunt förnuft, en god ton och med respekt för läsare, redaktion och ämnet som diskuteras.
  6. Redaktionens medarbetare kommer inte att svara pć frćgor om varför enskilt inlägg inte kommit med. Om inlägg inte har kommit med sć beror det pć att inlägget inte följer dessa regler.
  7. Kommentatorsfunktionen drivs i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Anser du att nćgon kommentar bryter mot vćra regler eller är anstötlig pć annat sätt, kontakta oss pć redaktionen@hujada.com
  8. Ansvaret för publicerade inlägg har ansvarig utgivare.

Klicka pÄ den symbol som förknippas med kÀrlek (spam-skydd).
mediabevakning

Prenumerera pÄ Assyriska Riksförbundets Nyhetsbrev

* indicates required