Publicerad: 2013-05-21

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln

"Alla frÄgar mig om diet och trÀning"

SPORT Nancy Oshana Whebe är den assyriska tjejen med en ovanlig sysselsättning. Som bodybuilder har fyrabarnsmamman fått kämpa sig igenom tabun och undrande blickar bland den assyriska communityn i Chicago. 

Nancy Oshana Whebe kom till USA vid tio Ärs Älder frÄn den assyriska staden Tell Tamer i Syrien. Hennes val av hobby fick snart hennes assyriska omgivning i Chicago att höja pÄ ögonbrynen. 

"Folk dömde mig hÄrt i början dÄ bodybuilding anses vara en sport endast för mÀn, men jag gav inte upp utan anvÀnde det negativa till min egen drivkraft", sÀger Nancy till examiner.com.

Hennes jÀrnvilja har resulterat i en placering bland topp tio pÄ nationell nivÄ i USA men hon siktar pÄ att hamna bland topp fem inom den nÀrmaste tiden. 

Nancy har fyra barn, alla pojkar. Hon planerar att skaffa ett barn till och hoppas att det blir en flicka. Förutom bodybuildingen har hon en examen i internationell business management och Àr en certifierad personlig trÀnare. 

Efter mÄnga Är som bodybuildare har hennes val accepterats av mÄnga assyrier i nÀrheten och hon fÄr numera stöd.

"Överallt jag gĂ„r frĂ„gar folk om min diet och vill ha rĂ„d kring mat och trĂ€ning", sĂ€ger Nancy. 

 

 

 

Redaktionen

 

lÀsarna kommenterar...

mkt snack lite verkstad av \"Gabbara\" 130603 - 12:03

FrÄgan vad Àr Syrian Àr en dum frÄga, Namnet Syrian har en egen historia, Och man kan se till och med ett land som heter Syrien, SÄ en Syrian Àr person Àr helt enkelt en Syrian, Oavsett om man Àr Assyrier lr Araméer. NÀr jag ser alla era Kaldé bröder blir Assyrier, DÄ kan vi kanske börja snacka, Annars sköter vi Syrianer vÄrt och vi gör det bra, Vi har bra position i Libanon, I Syrien ocksÄ, I Turkiet pressar vi Turkarna pÄ rÀttigheter och Klostret. Sen att vi frÄn Mesopotamien ska fÄ ett eget land i dagslÀget kÀnns vÀldigt lÄngt borta, Kurderna har allt redo som land,folk,militÀr men ÀndÄ Àr dom inte redo för land, Vi har inte ens en koncentration pÄ en milj av vÄrt folk pÄ en plats i vÄra omrÄden.

HB 130602 - 12:52

Till ”gabbara” och ” StĂ€ller dig mot vĂ€ggen”/// Det verkar att ni har hittat varandra, alltsĂ„ trĂ„ngsynta individer, eller grupper finns bland alla falanger tillhörande vĂ„rt folk. DĂ€rför Ă€r vi splittrade och försvagade pĂ„ den politiska arenan. Tack vare er okunniga individer och grupper bland oss passar vĂ„ra fiender pĂ„ som vanligt att anvĂ€nda sig av den effektiva metoden ”Södra och hĂ€rska”.

gabbara 130602 - 05:35

StÀller dig mot vÀggen // ja dom Àr assyrier... Àr du en riktig syrian? vad Àr syrian? vakna pöjk o börja med att lÀsa historia, o sedan kan du/ni komma o skriva om att ni Àr syrianer/arameer..

StÀller dig mot vÀggen 130601 - 09:48

Alasas Gabbara Jag Àr riktig Syrian, AlltsÄ Syrier, Syrisk Ortodox Dessutom. Vill frÄga dig en frÄga, Anser du och dina gelikar att "VÀst-Assyrier" Àr riktiga Assyrier ?

gabbara 130531 - 17:15

othur// om hujÄdÄ inte följer östassyrier, sÄ gÄr dom i kunkurs, bara sÄ du vet

gabbara 130531 - 17:11

HB// hon Àr stolt östassyrier, som inte har "systrar o bröder" som Àr syrianer..

A a 130521 - 20:18

Ishtar En del gÄr och bÀr pÄ ayatolla syndromet - Smutsiga mÀnniskor bÀr pÄ smutsiga tankar. SÄdana egenskaper Àr inte frÀmmande för en del folk.

Ishtar 130521 - 16:40

Till//Othur// personligen tycker jag att det som hÀnder med assyrier i USA och övriga VÀrlden Àr intressant. Vi fÄr hoppas att det skapas kommunikation och relationer som berör och gynnar hela det assyriska folkets utveckling oavsett var vi befinner oss i VÀrlden. Jag förstÄr inte nackdelen med denna information, jag tycker att vi ska vara stolta att ex Nancy bÀr den assyriska flaggan under sina tÀvlingar(hoppas jag) och detta vÀcker vÀl ocksÄ nyfikenhet bland allmÀnheten.

Othur 130521 - 15:28

Det hÀr Àr sÄ ointressant och irrelavant för assyrierna i Sverige sÄ det inte Àr sant. Varför kan inte HujÄdÄ följa utvecklingen i Sverige och Europa utanför politiken istÀllet för att gÄng pÄ gÄng rapportera konstigheter frÄn USA och Kanada?

Ninveh 130521 - 13:18

Jag önskar Nancy lycka till och hoppas hon nĂ„r sitt mĂ„l att hamna i topp fem. SjĂ€lvklart kunde man förr rynka pĂ„ ögonbrynen och mena att detta inte var passande för kvinnor och speciellt assyriska kvinnor. Men Nancy verkar trivas med detta och hon Ă€r tĂ€vlingsinriktad och medveten om det hon ger sig in pĂ„. Samtidigt blev jag rörd och stolt att hon anvĂ€nder assyriska flaggan, detta innebĂ€r att anvĂ€ndningen Ă€r inom bra syfte och inget negativt missbruk. Önskar att hon hade ett hĂ€lsocenter/gymcenter för alla intresserade och anvĂ€nda pengarna till bra aktiviteter sĂ„som stöd till skolor i hemlandet och medmera.

krÀsen 130521 - 09:24

Det Àr inte assyrisk kultur att kvinnan ska nedvÀrderas utan muslimsk. Kvinnan ska ta lika stort ansvar som mannen , vÀrlden Àr inte skapad bara för att mÀnnen ska njuta av den.

Mufasa 130521 - 06:16

HÀrligt Nancy! KÀmpa pÄ!

HB 130521 - 01:43

Jag undrar om assyriska flaggan finns Àven pÄ hennes trosor? Enligt min mening bör inte assyriska flaggan missbrukas.