Publicerad: 2013-11-02

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Tadva Yoken, SM-mästare i beachvolley. Foto: privat

Bäst i Sverige på Beachvolley

SPORT Världens enda kända assyriska tjej som spelar beachvolley på elitnivå heter Tadva Yoken. Hon blev SM-mästare i år tillsammans med sin spelpartner och satsar på att hamna bland de bästa i Europa.

Södertäljetjejen Tadva Yoken spelade inomhus volleyboll i sex år innan hon gick över till beachvolleyn. I år nådde hon toppen genom att vinna ett SM-guld tillsammans med sin spelpartner Camilla Nilsson under Swedish Beach Tour i Malmö i augusti. 

- Det var en otroligt härlig känsla med fullsatta läktare med femtusen personer som hejade på. Det har varit mitt mål sen dag ett att bli bäst i Sverige. Vinsten var extra speciell då det var den första matchen då min pappa kom och tittade på, berättar Tadva för hujada.com. 

Några veckor efter SM-guldet deltog Tadva och spelpartnern i Nordiska mästerskapet och knep där en andra plats. Beachvolley är en relativt liten sport i Sverige men i varmare länder är betydligt större. Under spel i europeiska mästerskap har Tadva och Camilla tagit en 17:e plats. Målsättningen framöver är att hamna på en topp fem placering i Europa. 

- Jag vet inga andra assyrier som spelar på elitnivå inom beachvolley men jag är glad att få inspirera assyriska tjejer och killar att satsa på sina drömmar, säger Tadva Yoken. 

 

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Shamiram, Göteborg 131124 - 12:43

underbart! stort lycka till framöver och hoppas se fler framgångar!

Löf 131111 - 05:57

"Assyrisk tjej bäst i Sverige" missade du att hon spelar med en svensk tjej, i lag?

Ninos 131106 - 00:58

Tycker det är jättehäftigt att en assyrisk tjej är bäst i Sverige på beachvolley. Go Tadva!

Assyrier 131104 - 15:04

Synd att det inte är tennis jag gillar mer Volleyboll än Tennis. Vi är alltid glada när assyrier lyckas i sport, mer ungdomar borde satsa på sport. grattis

Örebro 131104 - 10:29

Och vi är stolta över dig, som kan vara denna förebild