Publicerad: 2014-05-30

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Så gick EU-valet för svensk-assyriska kandidater

POLITIK Isak Betsimon från Miljöpartiet och Robert Hanna från Folkpartiet ställde upp i EU-valet. Nu har räkningen av personkryss avslutats som visar att de inte kommer över tröskeln.

Isak Betsimon från Miljöpartiet fick totalt 1465 personkryss och Robert Hanna fick 2870 personkryss. Båda står långt ifrån en plats i EU-parlamentet visar det färdiga resultatet.

För att knipa en plats krävs att en person lyckas få fem procent av partiets röster och dessutom fler kryss än den sista person på partilistan som står på valbar plats. Det innebär att Betsimon skulle behövt 25 586 personkryss för att bli vald och Robert Hanna 38 458 röster. 

Resultatet för svensk-assyrierna är ändå positivt då det stärker personerna i fråga inför sitt fortsatta politiska arbete och framtida valkampanjer. 


 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Mofasa 140602 - 20:02

Till Hej, yilmaz kerimo kandiderar till riksdagen och inte EU parlamentet. Du kan rösta på honom denna höst

Mourad 140602 - 19:27

Assyrier, Du har skrivit att människor som inte gillar bögar är osäkra på sin egen sexual läggning. Jag frågade dig om du har någon vetenskapligt förklaring/bevis osv. Jag utgick i från att du inte hade några bevis, vilket visade det sig vara rätt. Nu kontrar du med att kräva VETENSKAPLIGT bevis på att Ryssland försvarar kristna värden. VETENSKAPLIGT BEVIS? Vet du verkligen vad du skriver? Hur skulle man VETENSKAPLIGT BEVISA en sån sådan sak? Jag inser nu att det inte är värt att diskutera vissa saker med vissa människor. av det skället, kommer jag inte svara på dina så kallade inlägg! Fortsätt försvara mutanter/perversiteter !

HB 140602 - 19:26

Till Assur II///Om du är efter att splittra Syriska-Ortodoxa kyrkan, kommer du och lika synade att bli besvikna, eftersom den nya patriarken är en av de bästa på alla nivåer och inte alls är ”arabiserad”, vilket du påstår. Ditt påstående skulle kanske stämma delvis på den föregående patriarken för Syriska-Ortodoxa kyrkan Mor Ignatius Zaka Aywaz I, eftersom han hade uttryckt sig i arabiska massmedia som en arab och var stolt över att tala arabiska, men Mor Ignatius Afram II är stolt över att tala sitt modersmål som är syriska/assyriska. Om du hade följt hans uttalande på senare tid skulle du kanske ha kallat honom för patrioten, eftersom han är stolt över sitt folk och dess kulturarv.

HB 140602 - 19:23

Till Assur I/// Det verkar att du inte vet något om den nye patriarken för Syrisk-Ortodoxa kyrkan Mor Ignatios Afram II, eftersom de som känner honom väl känner också till att han är mer pro assyrier än ditt påstående ”pro aramé”. Du uttrycker dig ur östassyriskt perspektiv som inte passa på oss västassyrier som hjärtligt vill tillhöra Syrisk-Ortodoxa kyrkan och kämpa för dess enighet och acceptera dess 2000 år gämla namn ”Syrisk” som är en förkortning av Assyriska. Vi får inte kräva av den nya patriarken vare sig pro aramé, eller pro assyrier, utan vi bör kräva av honom och hela prästerskapet för Syriska-Ortodoxa kyrkan att vara neotralla och välkomna alla vårt folks grupperingar och dess organisationer. Fortsätter…

torrbollen 140602 - 16:48

shit vad dåligt av assyrier runtom i Sverige att inte rösta på någon av dem!

Assur 140602 - 11:14

Det gör mig väldigt glad att läsa angående detta... http://aina.org/news/20140531151255.htm Det är på tiden att den assyriska kyrkan och nationen vänder blicken mot annat håll för söka allierade. Jag hoppas att den assyriska kyrkan helt bryter sig loss från den syrisk ortodoxa kyrkan och frigör sig från dessa arabiserade imperalisterna. Den nya patriarken Afrem II Karim kallar sig för Arameer och har samröre med araber allt för att påskynda arabiseringen av vårt folk Assyrierna! För honom finns det inte plats för alla 3 under ett tak och dem här skojarna gör allt för att radera det assyriska rikets återgång! Hoppas att man innerligt bryter sig loss från dessa och börjar samarbeta med den ryska kyrkan! det här beskedet kom inte en dag försent ! Tihe Othuroye!!!

Hej 140602 - 10:38

Fyfan vilken besvikelse det var att rösta på Isak Betsimon 1465 röster ?!!! . Jag ångrade att jag inte personröstade på Yilmaz Kerimo och sossarna istället! Hur svårt ska det vara att kunna få en assyrier till EU parlamentet! Om Hujada gör lobbykampanj på endast en kandidat tills nästa valår (om 4 år :p), Yilmaz Kerimo som arbetar för assyrier och Seyfo frågan. Om man koncentrerar sig på en jävla kandidat så borde han lätt uppnå dem 25000 röster som krävs för att knipa en plats i EU parlamentet! Hur jävla svårt ska det behöva vara ! Det ska vara kvantitet inte kontinuitet!

Trött. Väldigt trött. 140602 - 10:36

Och en sista sak innan jag slutar skriva till dig, för att jag börjar upptäcka att du inte är så medgörlig (eller ens medmänsklig). Det signaturen Assyrier skriver om kallas vanligen självprojektion inom psykologin. Det är bara att plocka upp en bok om psykoanalys på närmaste bibliotek, så har du både vetenskapliga belägg (empirisk och teoretisk) för det Assyrier säger. Det betyder inte att det gäller i ditt fall, men det ligger något i det Assyrier säger.

Trött. Väldigt trött. 140602 - 10:30

Du citerar Paulus i Nya Testamentet, inte Jesus. Paulus är väldigt hysterisk i sina åsikter (han dödade t.ex. kristna när han var jude). Han var lite av en extremist faktiskt. Han menade att kvinnan ska tiga i kyrkan, medan Mor Afrem senare införde kvinnokörer. Jesus och många efter honom var inte lika bokstavsbundna och hysteriska som Paulus. Jag följer Jesus, inte Paulus. Paulus var bara uttolkare av vad han trodde var Jesu lära. Paulus var klar i sin uppfattning. Men Jesus sa: Älska Gud och älska din nästa. Ett mer kristallklart bud än så hittar du inte i Bibeln, vare sig i NT eller GT. Det står också att "Gud är kärlek" i Bibeln.

Assyrier. 140601 - 23:32

Mourad. Vetenskapliga bevis? Du kan ju börja med att visa vetenskapliga bevis på att Ryssland är det enda landet som försvarar kristna värderingar. Sedan kan du förklara för mig varför Ryssland bombar Georgien... Apropå trams.

Mourad 140601 - 21:07

Assyrier. Du har skrivit att folk som ogillar bögar är osäkra på sitt eget sexualitet? Hur vet du det? Vetenskapligt bevis? Vad har du för källor? Släng inte ur dig en massa trams! Trött, Väldigt trött. Ett gott råd till dig - lär dig det svenska språket, så att det går att förstå det du skriver. Varför jag lever i Väst, behöver jag inte förklara för dig. Att jag lever i Väst, förpliktar mig inte att dela Västvärldens värderingar. Att vi har åsiktsfrihet är inte sant heller. Får du bokstavligtalat i fråga sätta förintelsen med hänvisning till åsiktsfrihet? Får du citera Koran'en i en diskussions forum, exempelvis Sura Ahzab, vers 37 (33:37), där det framgår att Mohammed "gifter sig\" med sin adoptiv sons fru, utan att bli åtalad för diverse påståenden om diskriminering, förtal osv.? Till sist. Nya Testamentets budskap om homosexualitet är kristallklar: Läs:•Romarbrevet 1:26-27, 1 Korinthierbrevet 6:9,•1 Timotheosbrevet 1:8-11

Trött. Väldigt trött. 140601 - 17:09

Josef Aho, vad har ryssarna gjort för oss? Att du på ett personligt plan kommer överens med ryssar har inget med något att göra. Jag kommer själv överens med kurder och araber rent privat, men assyrierna blir slaktade i hemländerna av dessa folk. Det är i ditt fall ett icke representativt urval, som det heter på argumentationsspråk. Okej, ryssarna var tvungna att backa under WW1. Men det har gått 100 år sedan dess och de har fortfarande inte gjort ett skit för oss. Vad gjorde ryssarna när vårt folk flydde till väst under 60- och 70-talet? Den ryska kyrkan vill att beväpna de kristna i Mellanöstern? Tillåt mig att skratta - av två skäl. För det första är det ett väldigt okristet beteende och det är för problematiskt för en kyrka, rent politiskt, att beväpna olika grupper. För det andra kommer det inte hända. Att ni litar på ryssarna gör er lika blinda som de assyrier som litade på britterna. Bara önsketänk att en sådan stormakt ska stötta oss.

Trött. Väldigt trött. 140601 - 17:00

Mourad, tack för att du bemöter mitt inlägg, trots att du säger att det är löjeväckande och inte förtjänar ett bemötande. Dubbelmoral, någon? Vad gör du i västvärlden, om du är en så stark motståndare till västvärldens moraliska standard och värderingar? Här åtnjuter du den åsiktsfrihet som kännetecknar väst. Du citerar Gamla testamentet, kanske utan att veta om det. Enligt Gamla testamentet ska man också stena otrogna män och kvinnor, utvisa de som har sex under menstruationsperioden, bränna prostituerade i vissa fall, utvisa de som äter blodig biff (jag som älskar medium rare-stekt biff!). Nya testamentet, då? Ja, där framgår att kvinnor ska tiga i kyrkan. Dina värderingar passar in i dåtidens Israel eller nuvarande Saudi-arabien. Det är enligt min mening tolkningar av Guds uppenbarelse som förmänskligats och förpestats av mänskliga skräpvärderingar. Nya testamentets budskap är tydligt: Älska din Gud och älska din nästa. PUNKT!

Assyrier 140601 - 01:00

Det kommer alltid finnas folk som har problem med bögar. Jag har inga problem med hans läggning. Men jag röstar inte på honom pga ideologiska skäl, inte hans läggning... Oftast är det så att de som gapar högst mot bögar är själva osäkra på sin läggning.

Josef Aho 140601 - 00:04

Håller med Mourad. Ryssarna var dom enda som brydde sig om oss under första världskriget. Den enda anledningen till varför ryssarna drog sig bort från regionen under Seyfo och således slutade stödja oss berodde inte på att dom sket i oss, utan det berodde på att det höll på att utbryta ett inbördeskrig i Ryssland. Idag är det bara ryssarna som bryr sig om oss, och den ryska ortodoxa kyrkan har sagt att den planerar på att beväpna dom kristna i Mellanöstern. Vad har britterna gjort t.ex.? Förutom att pissa oss i ansiktet och svika vartenda löfte? Ja tack till assyrisk-ortodoxt samarbete. Serber och ryssar kommer jag väldigt bra överens med.

Mourad 140531 - 23:54

Trött, Väldigt trött. Din så kallad "ironi" är verkligen löjeväckande och inlägget förtjänar inte ett bemötande. Nej, jag tror inte att Ryssland har för avsikt att skapa ett fritt Assyrien. Men Ryssland har försökt att stoppa Västvärldens enorma stöd till muslimska fundamentalister. Ryssland har förbjudit homo-propaganda riktat till barn och fängslad de perversa Pussy Riot medlemmarna, som har gång på gång skändad kristna helgadomar. Nej, Jesus skulle inte fängsla homosexuella. Men Bibelns budskap på den punkten är helt klar: En man ska inte gå till en man, som en man går till en kvinna. Västvärldens värderingar är inte från Gud. Att tillåta diverse olika perversiteter är inte frihet utan det är omoral. Punkt!

B 140531 - 14:34

Till Suryoyo!: tala för dig själv.

IPhone 140531 - 09:40

Till fyskäms, hur har de motarbetat varandra?

Levent 140531 - 07:19

Dåligt med kryss! Hur många assyrier bryr sig om unga grabbar som ville dedikera sitt liv åt sitt folk? Skandal att inte fler röstade på dessa kompetenta politiker!

Suryoyo! 140530 - 19:07

Tihe Mourad, Bra skrivet! Robert Hanna kan glömma att han får min röst! Vi är INTE stolta över honom av traditionella och kulturella själ.

Trött. Väldigt trött. 140530 - 18:11

Måste säga att mitt förra inlägg präglades av djup ironi (måste förtydliga sådant på Internet, eftersom det lätt missuppfattas). Nej, Ryssland är ingen hjälte. Jag hade aldrig velat bo i Ryssland, inte ens om jag fick pengar för att bo där. Robert Hannah använder typisk liberal retorik. Han är själv homosexuell; det vore konstigt om han hade uttryckt sig positivt om Ryssland. Blir så trött på alla Bashar-kramande ryssofiler. Att man ogillar USA och fundamentalistisk islam betyder inte att man måste älska Ryssland. Två minus blir inte plus (förutom i matematiken).

Trött. Väldigt trött 140530 - 18:06

Att slänga homosexuella i fängelse är väldigt kristet! Jesus sade ju själv att man inte ska vända andra kinden till, utan vara snabb med att slänga den första stenen. Jesus hade ju säkerligen torterat och fängslat de homosexuella i Ryssland, det var verkligen hans stil. Tortyr är vanligt förekommande i Ryssland, enligt Amnesty-rapport (som inte är USA-styrd, nej - så bespara mig eventuella konspirationer!). Och vi alla vet ju att Jesus hade tre bud: Älska din Gud, älska din nästa och älska tortyr (eller var det två bud?). I vilket fall, ryssarna är ju änglar på jorden. Se bara hur mycket de har skyddat oss kristna i Mellanöstern? Snart har vi ju ett land där! När som helst!

fy skäms 140530 - 17:51

Jag röstar aldrig igen på en så kallad "assyrier" om de är fyra nästa gång vi motarbetar varandra istället för att kämpa och få in en från vårt folk.

Suryoye 140530 - 15:43

Skulle aldrig rösta på Robert Hannah han står för sjuka värderingar och är väldigt vänster utav sig

Mourad 140530 - 14:47

Jag vill rätta till mitt förra inlägg samt lägga till ett par saker. I mitt förra inlägg skulle det stå \"han kallar Ryssland för skurkstat\". Det som han kallar för \"generös flyktingpolitik\" är inget annat än islamisering av Västvärlden - tyvärr! Vi, som kommer från Mindre Asien (dagens Turkiet) och Mellan östern vet vad detta innebär. Jag har läst en hel del, som han har skrivit, intervjuer och annat. Han är så aggressiv och full av förakt mot kristendomen, kristna värderingar och vår kultur. Han propagerar för homosexualitet (han var bla i Södertälje på en grundskola, där majoriteten av barnen är assyrier). Mycket som han står för, strider mot våra värderingar, vår kultur och vår tro. Just pga av vår tro och kultur har vi blivit föremål för folkmord och förtryck i generationer. Jag kan inte låta bli att nämna ett utryck ur Bibeln: Och vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen, men förlorar sin själ?

Mourad 140530 - 10:04

På sin blogg skriver Robbert Hannah bland annat följande:Jag vill ha ett Sverige som exportar dagis och Pridefestivaler istället för vapen och övervakningssystem. Sverige ska ha ryggrad att både stå upp mot skurkstater som Ryssland och ha råd med en generös flyktingpolitik. Och vi liberaler måste leda vägen. Han Ryssland (det enda land som försvarar kristna och kristna värderingar) för skurk stat och vill exportera Pridefestivaler. Ändå vill han, utan minsta skam i kroppen min röst! Glöm det!