Publicerad: 2015-09-19

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Patriark Aphrem II Karim inviger den nya S:t Gabrielkyrkan på söndag.

Patriarkbesök och kyrkinvigning

RELIGION Patriark Aphrem II Karim besöker Göteborg och inviger på söndag den nya S:t Gabrielkyrkan i Västra Frölunda.

Den syrisk-ortodoxa patriarken Aphrem II Karim besökte Sverige i maj-juni. Nu gör han ett nytt besök den 19-21 september, den här gången i Göteborg. S:t Gabriel församlings gamla kyrka har länge varit för liten. Därför har församlingen byggt en ny större och modernare kyrka bredvid den gamla. Den invigs av patriarken på söndag.  

- Det blir en stor invigning då vi väntar oss många besökare, även tillresta från andra städer eftersom vår patriark, tillsammans med biskopar och präster kommer att inviga den nya kyrkan, säger Robin Akbas, ordförande för församlingen.

Invigningsgudstjänsten börjar på söndag kl. 10 och kommer att direktsändas i Assyria TV. Efter mässan läggs grundstenen för ett Seyfomonument.

Under sitt besök i Göterborg besöker patriarken också de andra syrisk-ortodoxa församlingarna i staden samt har ett möte med biskop Per Eckerdal från Svenska Kyrkan.   

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Bethanhrin 151009 - 21:01

Nihe Kumran um allyo!!! Må Herren beskydda vår kyrkoöverhuvud och fader!!!

Melke 150921 - 09:50

Till dessa anti-präster, vad har våra politiska partier gjort? ADO, Zowaa och andra? De är minst lika korrumperade. De pratar fint men gör lite, så pass lite att ett sekt som dowronoye lyckades lura folk eftersom det fanns ett stort "tomrum" att fylla. För mig är det skitsamma om det är prästerskapet eller politikerna. Det gäller att vi har en som är stark, har en idé som de flesta av oss stödjer och som kan vägen dit.

Suryoyo 150921 - 08:22

Det är lite naivt att man inte håller sig till ämnet/innehållet när man kommenterar en artikel! Assyria TV bör styra upp detta lite bättre. Detta besök och denna invigning blev en mycket bra och oförglömlig historisk händelse i Göteborg! Tawdi sagi till all som bidragit/hjälpt till med detta besök av Hans Helighet Moran Mor Ignatius Afrem II. Vi är mycket stolta över Pateriarken!

Ashur 150920 - 22:20

Till signaturen "cynisk": Nasurai-teorin har inte skapats av artikelskribenten. Den tillhör en av världens främsta assyriologer, professor Simo Parpola.

Svensken 150920 - 16:57

Assyrisk-NS, vad ser du som lösningen. Återgång till hednatiden, ateism eller annat.

Cynisk 150920 - 15:34

Hej redaktionen! Kan ni inte ta upp er kära nestors nya teori med patriarken? Den om att Jesus var en "nasurai". Jag är säker på att era idoga försök att förminska, förvilla och degradera vår kyrka kommer att uppskattas av patriarken.

Assyrisk-NS 150920 - 11:41

mitt folk lever kvar i medeltiden och mitt folk fortsätter att ledas av religiösa ledare istället för sekulära. den assyriska religiösa ledarnas historia är full av förrädare och informatörer för främmande makter och trots detta faktum så välkomnas dessa med pompa o ståt. vårt folks symbol är och förblir den assyriska nationen/etniciteten, assyriska flaggan, assyriska språket, assyriska kulturen. kyrkan o de religiösa ledarnas historia är bara en liten del av vårt folks historia eftersom vår historia vår nation(vi är nationen) har existerat i årtusenden mycket längre än vad kyrkans historia har existerat. jag tycker fortfarande att kristendomen är de fegas religion

Othur 150919 - 15:03

Assyria TV är alltid på plats. Tihe!