Publicerad: 2018-03-29

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Artisterna under Akitu 

RIKSFÖRBUNDET En rad sångare bjuder upp till feststämning, allsång och dans under årets Akitufirande nu på lördag i Södertälje.

Det drar ihop sig till firandet av det traditonella assyriska nyåret Akitu. Eventet äger rum nu på lördag den 31 mars i Assyriska Kulturföreningen i Södertäljes stora lokal. Dagen inleds med barnaktiviteter såsom hoppborg och pysselhörna från 12:00 och först 17:00 börjar scenprogrammet som i år fokuserar på sången. 

Sångarna Ilona Danho, Pascal, Sargon Gauro, Ninib Ablahad Lahdo, Abbod Zazi, Ninos Chanko och Bashar Yohanon kommer att förgylla dagen med sina stämmor. Men sångarna är inte de enda som kommer att höras när publiken bjuds upp till allsång för första gången i Akitu-sammanhang. Ett särskilt sånghäfte har tryckts upp för att alla ska kunna vara med och sjunga utvalda favoriter. 

Arrangörerna Assyriska riksförbundet och Assyriska Kulturföreningen i Södertälje har i år lagt extra stor vikt vid sången och ljudkvalitéen samt barnaktiviteterna. Den som blir hungrig av allt sjungande behöver inte misströsta. Kolgrillen kommer att glöda intensivt på gården utanför entréen där försäljning av grilltallrik och korv med bröd till barnen. 

Besök denna sida för mer information om Akitufirandet. 

 

Redaktionen