Publicerad: 2018-04-01

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Foto från invigningen av ACE i EU-parlamentet våren 2016. Foto: Assyria TV

Assyriska konfederationen öppnar kontor i Bryssel

EUROPA Assyrian Confederation of Europe har annonserat idag under det assyriska nyåret att man öppnat ett kontor i Bryssel i ett led att befästa sin position, utöka sitt arbete och öka professionaliteten.

Meddelandet från ACE gjordes idag den första april som symboliserar det assyriska nyåret. 

"Vi gratulerar assyrierna i Europa för denna historiska milstolpe och önskar alla ett nytt år fyllt av framgång för assyrierna i Assyrien och runtom i världen", meddelar konfederationen på sin officiella facebook-sida. 

Kontoret som ligger ett stenkast från EU-parlamentet i hjärtat av Bryssel öppnar officiellt på tisdag den tredje april och kommer att vara bemannat av en heltidsanställd person som har rekryterats för uppdraget. 

Nyheten om öppnandet av det permanenta kontoret i Bryssel är kulmen på en mångårig etableringsprocess som inleddes med konsultativa möten 2014 mellan Assyriska riksförbundet i Sverige, Assyriska riksförbundet i Tyskland och Assyriska riksförbundet i Belgien. Den nya organisationen invigdes sedan under våren 2016 med en ceremoni i EU-parlamentet där grundarorganisationerna signerade stadgarna för ACE. Organisationen erhöll officiell status som internationell lobby-organisation av de belgiska myndigheterna i början av detta år.  

Sedan grundandet år 2016 har konfederationen utökats med den nya medlem Assyriska riksförbundet i Nederländerna. Inom en snar framtid väntas organisationen öka ytterligare och välkomna det nybildade Assyriska riksförbundet i Frankrike som medlem.

Huvudmålet för ACE enligt organisationens stadgar är att organisera den halv miljon assyrier som lever i Europa och det nya kontoret i Bryssel väntas få en central roll i det arbetet utöver det politiska lobby-arbetet.

Den officiella invigningen av kontoret äger rum den 14 april och kommer att sändas av Assyria-TV. 

 

Redaktionen